VERHAAL


VERHAAL
Met Camp’s Classics gaan we terug naar waar het in 1905 bij de start van Camp’s allemaal mee begon: het inleggen van groenten op azijn! Ruim honderd jaar geleden startte Camp’s met het inleggen van groenten op azijn. Pas later zijn we pickles en mosterd beginnen maken.

Odoo + afbeelding en tekst

1905

Louis Van Camp, een dertiger uit Mortsel met een vrouw, kindjes, een flinke dosis lef en slim ondernemersinzicht, start een eigen bedrijfje. Louis wil zijn brood winnen met het vermarkten van wat toen nog een zeer gangbare praktijk was in zowat elk Vlaams gezin: het inleggen van groenten op azijn. En Louis slaagt er in ook. Camp’s is geboren! Ruim honderd jaar later werken we nog steeds met zijn originele en honderd procent natuurlijke recepten

Odoo + afbeelding en tekst

1974

Uw bompa op klompen, mijmerend schoffelend in zijn lochting. Zon in de nek, zomers briesje en radio tour op de achtergrond. Dat is uw bomma die hem binnen roept, reeds een derde maal en flink wat forser nu, voor verse soep. Met groentjes uit de eigen moestuin, of wat had je gedacht. 

Odoo + afbeelding en tekst

2016

Dat is de vaststelling dat we opnieuw met z’n allen en masse enthousiast in onze moestuintjes aan de slag gaan. Dat is de steeds groter wordende bewustwording rond gezonde voeding, korte ketens en voetafdrukken. Dat is je reinste boerenverstand om zelf in je eigen onbewerkte en supergezonde groentjes te voorzien. Dat is overenthousiast zaaien onder het eerste lentezonnetje om enkele maanden later geconfronteerd te worden met veel meer wortelen, paprika’s, courgettes en pastinaken dan je gezinnetje van vier kan opsmullen, waardoor je uiteindelijk de helft uitdeelt, invriest of zelfs weggooit.    

Odoo + afbeelding en tekst

2017

De volgende stap: je overschotten niet langer, uitdelen, weggooien of invriezen (want daar gaat je moeizaam teruggedrongen ecologische voetafdruk) maar zelf je overschotten inleggen! Dat is terug voorraadkeldertjes volstouwen met bokalen met de heerlijkste groentjes op azijn! Want ze zijn bijna allemaal maanden, zelfs jaren later nog steeds superlekker. Al die heerlijke groentjes en zelfs fruit uit je tuin, maak ze in en je smult het jaar rond uit je tuin.

Odoo + afbeelding en tekst

2018

Met Camp’s Classics gaan we dus terug naar de roots maar volop met de blik op de toekomst.  Met Camp’s Classics trekken we noest aan de kar om de steeds talrijker wordende moestuiniers onder ons uit te dagen om nog een stapje verder te gaan! Leg je eigen groenten en fruit in! Experimenteer en leer. Vloek en probeer want je zult gaandeweg inzien dat er een schat aan nieuwe mogelijkheden voor je open gaat. En het is niet eens zo moeilijk!


Leg zelf je eigen groenten in en je kunt het jaar rond van je eigen moestuinopbrengsten blijven genieten. Het is een plezante bezigheid die je snel onder de knie krijgt. Je kunt amper iets fout doen en als het lukt creëer je zelf gezonde en originele snacks, ‘side dishes’, aperitiefhapjes of basisingrediënten. En ze zien er dan nog eens superleuk uit ook!