Een korte geschiedenis...
Camp's legt groenten in, maalt mosterds en maakt pickles. Al meer dan honderd jaar. Met groot respect voor onze geschiedenis, blik op de toekomst. Camp’s is warmte en gezelligheid dankzij het authentieke karakter van onze producten en recepten. We staan als onderneming heel bewust in de maatschappij. De relatie en open communicatie met de klanten, leveranciers en
gemeenschap staat altijd centraal.
2022
In 2022 slaagt Camp's erin samen met 2 lokale initiatieven om Belgisch mosterdzaad te oogsten & te drogen. Dit zowel heel dicht bij huis als binnen een samenwerking rond regeneratieve landbouw in Waals-Brabant. In onze keuken werken we momenteel volop aan een gepaste receptuur voor deze eerste 100% Belgische mosterd.
2018
In 2018 werkten we samen met enkele lokale landbouwers, om na decennia afwezigheid van Belgisch mosterdzaad , de teelt opnieuw lokaal een nieuw leven in te blazen.
Er is veel expertise verloren gegaan over de jaren, uit het project van 2018 hebben we veel geleerd om vandaag opnieuw 100% Belgische mosterd aan te bieden.
2017
Mijlpaal voor Camp’s!
We slagen met vlag en wimpel
voor ons IFS certificaat .
Dit is één van de meest strikte controlesystemen in de internationale voedingsindustrie. We waken bij Camp’s over onze ambachtelijke en natuurlijke recepturen. Daarbovenop controleren we minutieus elke stap in het productieproces.
2016
Camp’s verhuist opnieuw! Aan de rand van het natuurgebied de Langemeersen bij Oudenaarde bouwen we de modernste mosterdfabriek van de lage landen.
2011
Sinds 2011 roert Ben in de potten. Hij richtte resoluut de blik op de toekomst met groot respect voor de lange en rijke geschiedenis van het bedrijf . Het merk wordt opgefrist met nieuwe bokalen en een nieuwe huis-stijl.
Wist je overigens dat het lettertype van ons logo ontleend werd aan de eerste typemachine van Camp’s?
Jaren 90-2011
Camp’s verhuist naar Ronse in de Rode Broeckstraat.
Hier produceren we bijna twintig jaar lang.
1972
Gustaaf Van Camp overlijdt plots. Albert en Robert Van Camp zetten samen met hun moeder Augusta De Vocht de zaak verder. Ze verhuizen naar Oudenaarde..
1945-1960
Na het bombardement van 1943 herbouwen ze de fabriek. Ze slagen erin om Camp’s een echt begrip te maken in het Antwerpse. Ondertussen is zoon Gustaaf van Camp zijn vader Louis opgevolgd aan het hoofd van de firma.
1940-1945
Op 5 april 1943 wordt Mortsel zwaar gebombardeerd . Maar liefst 599 bommen van één ton zwaar werden gedropt. Eén daarvan trof en verwoestte de allereerste Campsfabriek. Helaas verloor ook Campsmedewerker J. Torfs daarbij het leven.
1914-1918
Europa kreunt onder het oorlogsgeweld van de Eerste Wereldoorlog. Een deel van de Duitse oorlogsstrategie bestaat er in om alle handel stil te leggen tussen het vaste-land en Engeland. Louis kan de piccalilly saus niet meer importeren.
De pickles van Camp’s waren ondertussen echter zo populair geworden dat hij ze zeker wilde blijven aanbieden.
Hij is de saus vanaf dan zelf beginnen maken.
1910
Kleine stukjes gepekelde groenten die niet in de bokalen pasten wilde Louis niet verloren laten gaan. In Engeland maakte hij kennis met de piccalilly. Engeland had deze saus meegebracht uit de overzeese gebieden.
Piccalilly is eigenlijk een Aziatische saus met ingrediënten zoals kurkuma die we in Europa nog niet kenden.
Louis goot deze saus over zijn gepekelde groenten.
Dit is meteen ook de start van de Belgische Pickles !
1905
Louis Van Camp start een eigen bedrijfje. Hij legt groenten in op azijn .
Camp’s werd geboren!
Ruim 100 jaar later werken we nog steeds met zijn originele en 100% procent natuurlijke recepten