Onze ingelegde groentjes
Back to the start...
In 1905 startte Camp's namelijk met het inleggen van groentjes. Het is pas later dat onze Pickles en mosterds er zijn bijgekomen.
We blijven vol trots houden aan de pure recepturen van toen. Dat wil zeggen dat in onze producten geen additieven, kleurstoffen of geurstoffen zitten. En dit met boordevol veel smaak!
De Klassiekers
De échte klassiekers onder de ingelegde groentjes, iedereen kent ze wel en heeft ze, al dan niet van Camp’s, ergens in huis staan. We praten dan over onze zilveruitjes, augurkjes en kappertjes. Deze zijn dan ook de ingrediënten voor heel wat klassieke gerechten. Denk maar aan een steak tartare of een caesarsalade, of misschien een salade niçoise met een eigen toets?
Extra fijne augurkjes
Camp's Augurken worden nog echt gepekeld in zout. Daarna worden ze ontpekeld en verschillende keren gewassen om daarna in azijn te worden opgelegd. Onze extra fijne augurkjes zijn laag in suiker en daardoor lekker zuur.
Zilveruitjes
Wie kent ze niet? De Camp's zilveruitjes op azijn!
Heerlijk natuurlijk op een toastje met préparé of samen met een blokje kaas. Zooo jaren negentig maar machtig lekker.
Kappertjes
Wist je dat er acht soorten Kappers zijn?
Van dik (de Kapperappels) tot de fijnste en meest verfijnde soort: de ‘Non Pareilles’.
Camp’s gaat natuurlijk voor het beste en heeft als één van de enige in de markt 100% échte Non Parelles.
Kappertjes zijn ongeopende bloemknopjes die worden bewaard in zout. Het is een zeer arbeidsintensieve klus om de kappertjes te oogsten en we moeten ons elk jaar opnieuw reppen om de beste oogst voor ons te reserveren! De professionele chef is al overtuigd van onze kappers! Prachtige combo met roggevleugels. Ook heerlijk in slaatjes, pasta's, Noord-Afrikaanse of Oriëntaalse gerechten.
Topproduct!
Zoetzure ingelegde augurkjes
Albert is de kleinzoon van stichter Louis Van Camp. Hij is grote fan van de klassieker der klassiekers onder de ingelegde groenten: dikke knapperige zoetzure augurken!
Lekker in frisse zomerse slaatjes, op een broodje of gewoon zo, als snack in de zetel!
We herlanceerden zijn recept, maar sneden de dikke augurken in makkelijke snackable stukjes zodat ze in de nieuwe potjes pasten.
Klassiek of special?
Bij Camp’s kijken we constant uit naar nieuwigheden. Zo vulden we, na een wedstrijd waarbij iedereen recepturen kon insturen, ons gamma aan met enkele specials.
De Specials
Voor de specials heeft elk recept zijn eigen uitvinder! Zo hebben we de pittig ingelegde paprika’s van Ellen en de zoetzure ingelegde worteltjes van Ben. Deze zijn ideaal als tussendoortje of voor op de aperitieftafel! Potje open en genieten maar!
Tot slot hebben we ook nog onze zoetzure ingelegde rode kool. Dit recept komt eigenlijk van ons ‘bonbonne’ Irene. Voor haar 100ste verjaardag besloten we dit te maken voor al haar vrienden in het rusthuis. Het viel zodanig in de smaak dat we de toestemming kregen om het officieel in de productie op te nemen. Heerlijk op slaatjes, bij de BBQ, bij raclette en met het mooie kleur, een verrukkelijke side-dish!
Schrijf een of twee alinea's die uw product of diensten beschrijven.
Om succesvol te zijn, moet uw inhoud nuttig zijn voor uw lezers.
Zoetzure ingelegde worteltjes
Ook Ben, vandaag bezieler van Camp's, maakte zijn eigen recept voor ingelegde groentjes. Hij koos voor Belgische worteltjes, overgoten met een zoetzure opleg. Ze blijven lekker knapperig en geven een leuke frisse toets tijdens een aperitief momentje of lekker in je salade.
Zoetzure ingelegde rode kool
‘Ons Bobonne’ Irène stond gekend voor haar heerlijke Rode Kool op Azijn. Na zeer hardnekkig aandringen van haar schare fans en als eerbetoon aan Irène maken we ze nu volgens haar recept!
Koud te gebruiken (net zoals alle andere Camp’s Classics) om een slaatje mee af te werken of als heerlijke en visueel verrukkelijke side-dish!
Irène ‘Bobonne’ Morjean is geboren op 14 september 1913 in Frankrijk. Ze groeide op in België waar ze meer dan honderd jaar oud werd! Haar geheim voor een lang en gezond leven?
Groenten, groenten, en nog eens groenten. Ze had een passie voor het inleggen van groenten op azijn. De Rode Kool was haar lieveringsrecept. Meer dan honderd jaar na haar geboorte is het nog steeds met grote trots dat we haar recept volgen. Ze is strikt geheim!
Pittige ingelegde paprika's
‘Koker’ Ellen Van Gool (1990°) vat je niet in één twee drie samen. Of hoe omschrijf je een doctoraatstudente in de communicatiewetenschappen uit Antwerpen met de looks van een fotomodel en de brains van een rocket scientist die naast de drukke dagtaak tijd vindt om een drukbezochte kookblog met toprecepten en ditto teksten en fotografie uit de grond te stampen?
Ellen is sinds 2016 de enthousiaste en allereerste Camp’s Ambassadrice! Elke maand bedenkt ze een nieuw receptje met onze Pickles die ze post op haar blog Kokerellen.
Sinds kort liep ze de inmaakbacterie op en sindsdien staat haar flat in het centrum van de stad vol bokalen. Ze ging bij haar oma te rade die enkele decennia inmaakervaring meer op de teller staan heeft. Bijgevolg verdienen deze superbe Paprika’s op Azijn een plaatsje tussen de andere Camp’s Classics.