Hachis Parmentier
met pickles puree
Ingrediënten:
- 1kg aardappelen
- 500gr gehakt
- 2 preistronken
- 1 ui
- 1 ei
- melk
- boter
- peper
- zout
- 4 eetlepels Camp's Pickles
- Geraspte kaas
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Laat ze koken tot ze zacht zijn.
- Snipper een uitje en fruit deze aan in de pan, en bak het gehakt aan. Kruid met peper en zout. Haal het gehakt uit de pan en doe deze in een ovenschaal.
- Was de prei grondig en snij in stukjes. Stoof deze kort aan in dezelfde pan als het gehakt en peper goed bij. De prei hoeft niet te ver te garen. Bedek het gehakt in de ovenschaal met de prei.
- Giet de aardappelen af, voeg wat melk, het eitje en wat boter toe. Plet het geheel goed door en voeg daarna 4 eetlepels Camp's pickles toe. Meng het geheel.
- Smeer de pickles puree over de prei, en bestrooi de puree achteraf met wat geraspte kaas.
- Verwarm de ovenschaal vervolgens gedurende een 20 tal minuutjes op 180°.
- Smakelijk!
