Onze mosterds

 

Waar Abraham de mosterd haalt...


Mosterd, al eeuwenlang de basis in heel wat culturen. Bijna iedereen heeft een potje in huis. We gebruiken het voor verschillende recepten (zoals stoofvlees), voor huisgemaakt mayonaise, voor vinaigrettes of gewoon als smaakmaker bij stoemp of een kaasje. Maar mosterd zit nog in veel meer, zo wordt de mosterd van Camp’s niet alleen door diverse mayonaise producenten gebruikt, maar ook voor makers van smeersalades, warme sauzen, dressings en marinades.


Mosterd bestaat in alle smaken en elke mosterdmaker heeft zijn eigenheid en smaakpallet.

In essentie bestaat mosterd uit volgende ingrediënten: water, azijn, mosterdzaad en kruiden. Daarnaast zijn er verschillende manieren van malen.


Zuivere mosterd


Uiterst fijn gemalen mosterd, vandaar de naam zuivere mosterd. Ideaal voor verwerking in de keuken. Bij het koken lost de mosterd volledig op en geeft het zijn smaken vrij. Ideaal dus om zelf mayonaise te maken, je brood of peperkoek bij stoofvlees mee in te smeren of een varkensgebraadje of lamsschouder helemaal mee in te smeren voor het de oven ingaat. Maar ook lekker bij een kaasje, tussen een hot-dog of gewoon op je bord bij allerhande gerechten.

Mosterd met graantjes


Een receptuur volgens het originele recept van oprichter Louis Van Camp. Na een een tijdje te laten weken, worden de kruiden, azijn en mosterd gemalen tot een smeuïge mosterd met graantjes. Net iets pittiger dan onze zuivere mosterd en heel lekker om puur te eten bij de een (jong) kaasje, gewoon op je bord of tussen een boterham.

Flandrien Mosterd


Deze mosterd is een origineel recept uit de Vlaamse Ardennen van Robert Van Camp. Het is een smeuïge mosterd die ideaal is bij een kaasje of op de boterham. Een vleugje caramel zorgt voor een mooi gebalanceerde smaak. Iets fijner gemalen dan de mosterd met graantjes.

Echte Belgische Mosterd


Zoals de naam al aangeeft, een mosterd met 100% mosterdzaad van Belgische bodem. Alexander Decock ontwikkelde speciaal een unieke receptuur voor deze Belgische parel. Meer dan 32% mosterdzaad, extra grof gemalen. De ene helft van de mosterd malen we zoals de mosterd met graantjes, de andere helft laten we een nacht weken in een azijn met kruiden mengeling en wordt ongemalen onder de mosterd gemengd. Dit geeft de mosterd een unieke en sensationele structuur. Ideaal voor vinaigrettes.​​


Lees hier het volledige verhaal

Knijpfles


Onze zuivere mosterd en mosterd met graantjes zijn ook beschikbaar in een handige knijpfles. Een dresseerfles die je achteraf kan hergebruiken om jouw eigen creaties in te laten schitteren.


Ontdek ook onze honingmosterd, enkel beschikbaar in knijpfles.


Camp's for chefs


Bekijk ook onze grotere formaten.


Meer info​